Naanbrood met Duyvis® dips
- Bereidingswijze 90 min
- Aantal personen 4
- Type gerechtBorrel, Diner, Dipsaus
Ingrediënten
- 400 g zelfrijzend bakmeel
- 300 g volle yoghurt
- 7 g zout
- 100 ml olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 tl za’atar
- Zout en peper
- Dipsaus Carnaval, Oriental en/of Madras
- 2,5 el yoghurt of mayonaise (per dip)
- 1 el water (per dip)
Zo ga je aan de slag
- 1 Kneed één stuk deeg van het zelfrijzend bakmeel, yoghurt en zout tot het elastisch en ietwat plakkerig aanvoelt.
- 2 Verdeel in 8 stukken en rol uit.
- 3 Verwarm een grillpan op hoge temperatuur.
- 4 Maak de kruidenolie door de olijfolie, knoflook, za’atar te mixen in een kom.
- 5 Leg een stuk deeg in de pan en bestrijk met de kruidenolie.
- 6 Bak elke kant van het naanbrood in 2 tot 3 minuten goudbruin.
- 7 Bereid de Duyvis Dipsaus met 2,5 el mayo of yoghurt en 1 el water in een kom en roer.
- 8 Serveer het warme naanbrood met Duyvis Carnaval, Oriëntal of Madras dipsaus.