Onze veelgestelde vragen

Hoe worden Duyvis® pinda’s gemaakt?

Onze pinda’s zijn voor het overgrote deel gebakken maar wij hebben ook geroosterde pinda’s, gemarineerde pinda’s en pinda’s in een jasje (onze bekende Duyvis Borrelnootjes® en Tijgernootjes®).

Gebakken pinda’s

Het overgrote deel van de pinda’s wordt gebakken, hierdoor krijgt de pinda zijn prachtige gouden glans. Na het bakken worden de pinda’s gekoeld en eventueel gezouten. Hierdoor ontstaan onze gezouten of ongezouten pinda’s.

Geroosterde pinda’s

Zoals hierboven uitgelegd worden de meeste van onze pinda’s gebakken. Maar er zijn ook pinda’s die een andere bereidingswijze hebben, deze gaan namelijk via een heteluchtoven waardoor ze extra knapperig worden! De pinda’s worden vervolgens besprenkeld met de heerlijkste kruiden en tot slot geroosterd, zonder olie.

Gemarineerde pinda’s

Weer andere pinda’s doorlopen drie speciale fasen: Ze krijgen eerst een soort marinade badje, worden vervolgens gebakken en tot slot met nog wat extra kruiden op smaak gebracht. Deze pinda’s noemen we specially marinated pinda’s, zoals onze bekende Pinda’s Teriyaki.

Pinda’s in een jasje

Naast de gebakken, geroosterde en de gemarineerde pinda’s produceren we ook Duyvis® pinda’s in een jasje. Pinda’s in een jasje zijn bijvoorbeeld onze Borrelnootjes® en Tijgernootjes®. Deze pinda’s zijn gemaakt met een krokant deeglaagje en een unieke smaak. Onze Tijgernootjes® zijn zelfs bereid met een dubbel krokant deeglaagje, voor een smaak die dubbel zo lekker is.

Kan je pinda’s eten als je notenallergie hebt? Als je notenallergie hebt, ben je dan allergisch voor alle soorten noten?

Een notenallergie is een vrij bekende allergie. In de meeste gevallen gaat het om een pinda allergie. Patiënten reageren over het algemeen al zeer heftig bij contact met zeer kleine concentraties aan noten of pinda’s. Omdat pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten, kan het zijn dat iemand die allergisch is voor pinda’s, níet allergisch is voor noten. Andersom kan natuurlijk ook. Iemand die allergisch is voor noten, kan soms wel gewoon pinda’s eten. Bij twijfel moet je altijd je arts raadplegen.

Als je allergisch bent voor noten of pinda’s is het goed om te weten dat er altijd sprake kan zijn van mogelijke sporen van pinda’s en/of noten in de Duyvis producten. Deze sporen door kruisbesmetting worden op de verpakking aangegeven. Wil je een overzicht van producten die geschikt zijn voor jou, ga dan naar pepsicoproductchecker.nl.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over een product?

Stuur dan de verpakking met inhoud naar onderstaand adres en vermeld in een brief waarom u niet tevreden bent. Vermeld hierbij contactgegevens en waar en wanneer het product is gekocht. Een postzegel is niet nodig.

De betreffende verpakking en inhoud kan worden verstuurd naar:

Duyvis Consumentenservice
Antwoordnummer 2460
3600VB MAARSSEN

Voor vragen is de Duyvis Consumenten Service ook bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-7377426 (op werkdagen van 09:00 tot 16:00 uur).

Kan ik een lijst krijgen van supermarkten die een specifiek product verkopen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk. Wij leveren onze producten niet direct aan supermarkten, maar aan hun distributiecentrum. Wij hebben er dus geen zicht op bij welke supermarkt het product uiteindelijk in de schappen komt. Als supermarkten bij jou in de buurt een specifiek product niet in het assortiment hebben, kan je hen vragen of zij dit product willen bestellen.

Ik geef binnenkort een spreekbeurt, kunnen jullie mij hierbij helpen?

Wij hebben voor spreekbeurten over Duyvis speciaal een document opgesteld. Als jij geïnteresseerd bent in de geschiedenis en werkzaamheden van Duyvis en hier binnenkort een spreekbeurt over wilt houden dan willen wij hier graag bij helpen! Vul je gegevens in op ons contactformulier en dan sturen wij jou het bestand met allemaal interessante informatie over de geschiedenis van Duyvis en onze producten!

Is het mogelijk een van jullie fabrieken te bezoeken?

Wij hebben zeer strenge hygiëneregels en binnen dat kader is het helaas niet mogelijk een bezoek aan onze fabriek te brengen.

Hoe kan ik Duyvis benaderen met een verzoek tot sponsoring?

PepsiCo Nederland heeft een vaststaand Corporate Social Responsibility (CSR)-programma voor specifieke sponsoractiviteiten. Buiten dit programma doet PepsiCo Nederland niet aan sponsoring. Het is dus niet mogelijk om per mail of telefoon sponsoraanvragen in te dienen.

Ik heb een productidee, waar kan ik dit kwijt?

Wij stellen het zeer op prijs indien je nieuwe (product)ideeën met ons wilt delen. Wij voeren echter een beleid dat wij spontane ideeën van buiten het bedrijf niet kunnen accepteren. Dit om zo misverstanden te voorkomen indien wij een vergelijkbaar idee zouden willen ontwikkelen of al aan het uitwerken zijn. In overeenstemming met dat beleid, hopen we dat je begrijpt dat we jouw idee dan ook niet kunnen overwegen en niet zullen opslaan in onze systemen. 

Ik ben op zoek naar promotieartikelen zoals pennen, stickers, e.d.

Helaas moeten we je meedelen dat wij niet in het bezit zijn van dergelijke promotieartikelen.

Kunnen oude Duyvis® producten terugkomen?

Zowel in de BeNeLux als wereldwijd is PepsiCo vrijwel continu bezig met het ontwikkelen en introduceren van nieuwe smaken. Momenteel zijn er geen plannen om deze verdwenen smaken opnieuw te lanceren. Neem anders eens een kijkje op  www.duyvis.nl voor ons huidige assortiment.

Zijn pinda’s gezond? Past het eten van ongezouten pinda’s binnen een gezonde levensstijl?

Ja, ongezouten pinda’s passen binnen een gezonde levensstijl mits er sprake is van een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levenswijze. Onze heerlijke krokante pinda’s zijn een bron van vitamines en mineralen, zijn rijk aan vezels en zijn ook nog eens een bron van proteïne. Noten en pinda’s kunnen gebruikt worden als tussendoortje, maar ook als aanvulling op/in de maaltijd.

Hoe kan ik met pinda’s koken en bakken?

Onze pinda’s en noten zijn heerlijk als tussendoortje, maar kunnen ook als aanvulling op en in de maaltijd worden gebruikt. Op onze receptenpagina vind je recepten voor de meest spontane momenten, zoals voor je ontbijt, lunch, borrel of diner!

Hoe worden Duyvis® pinda’s gekozen?

Na een proces van dorsen, drogen, ontdoppen, schoonmaken, ontvliezen en sorteren van de pinda’s volgt de meest strenge selectie. Bij deze selectie wordt elke pinda afzonderlijk gekeurd op gaafheid en kleur. Alleen de beste pinda’s komen naar de Duyvis® fabriek waar ze gebakken, geroosterd of gemarineerd worden. Naast deze 3 bereidingswijzen kunnen de pinda’s ook een jasje van deeg krijgen.

Hoe groeien pinda’s?

De pinda groeit aan een struikachtige plant van ongeveer 50 centimeter hoog. De bloemen aan de pindaplant bloeien slechts een dag. Uit de verwelkte bloem komt na ongeveer 4 dagen een stengel, deze stengel buigt zich naar beneden en boort zich tot 5 centimeter onder de grond. Onder de grond ontwikkelt zich een vrucht, die uiteindelijk uitgroeit tot een peul met zaden; een dop met pinda’s.

Waar groeien pinda’s?

De grootste pinda producerende landen zijn de Verenigde Staten, Argentinië en China. De Verenigde Staten is het enige land waar pinda’s hoofdzakelijk verbouwd worden voor consumptie van pinda’s – in andere landen worden pinda’s voornamelijk gebruikt voor de productie van olie en veevoer.

Is een pinda een peulvrucht? Wat is het verschil tussen een pinda en een noot?

Noten groeien aan bomen, pinda’s zijn peulvruchten en groeien aan planten onder de grond.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief