Groene curry met Duyvis® pinda’s

  • Bereidingswijze 1 uur
  • Aantal personen 1
  • Type gerechtDiner, Pinda’s, Cashews
Delen op

Ingrediënten

  • 170 g basmatirijst
  • 2 tomaten
  • 200 g wortel
  • 1 rode paprika
  • 2 knoflookteentjes
  • 10 g Verse koriander
  • ½ limoen
  • 80 g groene currypasta naar keuze
  • 150 ml kokosmelk
  • 20 g Duyvis pinda’s naar keuze (gezouten of ongezouten)
  • 1 el zonnebloemolie

Zo ga je aan de slag

  • 1 Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, in 12 – 14 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd de tomaat in blokjes en rasp de wortel met een grove rasp. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.
  • 2 Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de gele wortel, rode paprika en de knoflook 4 – 5 minuten. Voeg de currypasta en de tomaat toe en bak nog 1 – 2 minuten. Voeg de kokosmelk toe, verlaag het vuur en laat 4 – 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout. 3
  • 3 Serveer de rijst in kommen en schep de curry erover en garneer met de Duyvis pinda's, de limoen en de koriander.

Gemaakt met:



Duyvis® Pinda’s Teriyaki

Meld je aan voor onze nieuwsbrief