Chocolade Duyvis® notenreep

  • Bereidingswijze 6 uur
  • Aantal personen 2-4
  • Type gerechtTussendoortjes, Pinda’s, Amandelen, Hazelnoten, Walnoten
Delen op

Ingrediënten

  • 40 g kokosbloesemsuiker
  • 2,5 tl vanille extract
  • 100 ml kokosmelk
  • ½ tl zeezout
  • 5 el kokosolie
  • 250 g Duyvis® ongezouten noten bijv.
  • pinda’s of Duyvis Unsalted Almonds,
  • Walnut of Cranberry Nutmix
  • 1 el kokosmeel
  • 3 el agavesiroop
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el lijnzaad

Zo ga je aan de slag

  • 1 Doe de kokosmelk, 2 theelepels vanille, kokossuiker en zeezout in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook terwijl je blijft roeren (+/- 5min). Voeg 3 eetlepels kokosolie toe en roer goed door tot het mengsel dik is en laat het vervolgens afkoelen.
  • 2 Hak 200g van de Duyvis® ongezouten noten heel fijn in een keukenmachine, houd 50gr apart.
  • 3 Hak de overgebleven noten grof en roer deze door het inmiddels afgekoelde mengsel (ook wel de karamel) met een eetlepel kokosmeel.
  • 4 Giet het mengsel in een vierkante of rechthoekige vorm waar het mengel precies tot 2 cm hoog in past. Laat vervolgens afkoelen in de vriezer.
  • 5 Vervolgens maken we de chocolade topping. Mix in een klein pannetje met een staafmixer 3 eetlepels agavesiroop, 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel cacaopoeder, 1 lepel lijnzaad en ½ theelepeltje vanille extract. Blijf roeren tot de chocolade warm is. Giet vervolgens de chocolade topping in de vorm en laat nog 30-45 min afkoelen in de vriezer.
  • 6 Snijd de vorm in repen of blokjes als kleine snack. Bewaar de chocolade notenrepen in koelkast.

Gemaakt met:



Duyvis® Pinda’s Ongezouten

Meld je aan voor onze nieuwsbrief