Knoflook Garnalen met Duyvis® dips

  • Bereidingswijze 40 min
  • Aantal personen 4
  • Type gerechtBorrel, Diner, Glutenvrij, Dipsaus
Delen op

Ingrediënten

  • 8 el ongezouten boter
  • 450 g gepelde garnalen
  • Zout en zwarte peper
  • 5 teentjes geperste knoflook
  • 1 el water
  • 30 g kippenbouillon
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el gesneden peterselie bladeren
  • Duyvis Kruidenboter Provençale
  • Duyvis Dipsaus Cocktail
  • 100 gr zachte boter
  • 2,5 el yoghurt of mayo

Zo ga je aan de slag

  • 1 Smelt 2 el boter in een grote pan op gemiddeld tot hoge temperatuur. Voeg garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Bak zo’n 2-3 minuten tot dat de garnalen roze zijn. Doe de garnalen in een kom.
  • 2 Voeg knoflook toe aan de pan en laat dit 1 minuut bakken. Doe hier de kippenbouillon en citroensap bij en dan laten sudderen tot de van het vloeibare mengsel is verdampt.
  • 3 Bereid de Duyvis Kruidenboter Provençale door te mengen met 100 gram zachte boter. Doe de kruidenboter bij de pan en roer tot dat de boter gesmolten is en je een glad mengsel overhoudt.
  • 4 Doe de garnalen in de pan en door te roeren kunnen de garnalen zich goed mengen met de boter.
  • 5 Bereid de Duyvis Cocktail dipsaus met 2,5 el yoghurt of mayo en 1 el water.
  • 6 Dien op met de 2 el gesneden peterselie en de Duyvis Cocktail dipsaus. Voila!

Gemaakt met:



Duyvis® Dipsaus Cocktail

Meld je aan voor onze nieuwsbrief