Ingrediënten

pinda's (37%), zetmeel (bevat tarwe), tarwebloem, maltodextrine (van tarwe), gerookte paprikasmaak [rijstebloem, rode paprikapoeder, suiker, zout, specerijen (gerookt paprikapoeder, cayennepeper, paprika- en chilipeper extract), uienpoeder, gistextract, natuurlijk aroma, voedingszuren (citroenzuur, appelzuur), knoflookpoeder, kruiden (salie, tijm)], zonnebloemolie, suiker, zout, gedroogde peterselie, kleurstof (karamel).

Deze verpakking kan (sporen van) verschillende soorten noten bevatten. Let op: kleine kinderen kunnen zich in pinda's en noten verslikken.

Gemiddelde voedingswaarde

 • Energie 2129 kJ / 509 kcal
 • Vetten 26 gr
 • Verzadigde vetzuren 4.2 gr
 • Koolhydraten 52 gr
 • Waarvan suikers 6.1 gr
 • Vezels 2.1 gr
 • Eiwitten 15 gr
 • Zout 1.5 gr

Allergenen

 • Pinda's
 • Gluten
Kan sporen bevatten van:

 • Noten

Verpakking verkrijgbaar in:



MIDDEL

Onze veelgestelde vragen

Hoe worden Duyvis® pinda’s gemaakt?

Onze pinda’s zijn voor het overgrote deel gebakken maar wij hebben ook geroosterde pinda’s, gemarineerde pinda’s en pinda’s in een jasje (onze bekende Duyvis Borrelnootjes® en Tijgernootjes®).

Gebakken pinda’s

Het overgrote deel van de pinda’s wordt gebakken, hierdoor krijgt de pinda zijn prachtige gouden glans. Na het bakken worden de pinda’s gekoeld en eventueel gezouten. Hierdoor ontstaan onze gezouten of ongezouten pinda’s.

Geroosterde pinda’s

Zoals hierboven uitgelegd worden de meeste van onze pinda’s gebakken. Maar er zijn ook pinda’s die een andere bereidingswijze hebben, deze gaan namelijk via een heteluchtoven waardoor ze extra knapperig worden! De pinda’s worden vervolgens besprenkeld met de heerlijkste kruiden en tot slot geroosterd, zonder olie.

Gemarineerde pinda’s

Weer andere pinda’s doorlopen drie speciale fasen: Ze krijgen eerst een soort marinade badje, worden vervolgens gebakken en tot slot met nog wat extra kruiden op smaak gebracht. Deze pinda’s noemen we specially marinated pinda’s, zoals onze bekende Pinda’s Teriyaki.

Pinda’s in een jasje

Naast de gebakken, geroosterde en de gemarineerde pinda’s produceren we ook Duyvis® pinda’s in een jasje. Pinda’s in een jasje zijn bijvoorbeeld onze Borrelnootjes® en Tijgernootjes®. Deze pinda’s zijn gemaakt met een krokant deeglaagje en een unieke smaak. Onze Tijgernootjes® zijn zelfs bereid met een dubbel krokant deeglaagje, voor een smaak die dubbel zo lekker is.

Kan je pinda’s eten als je notenallergie hebt? Als je notenallergie hebt, ben je dan allergisch voor alle soorten noten?

Een notenallergie is een vrij bekende allergie. In de meeste gevallen gaat het om een pinda allergie. Patiënten reageren over het algemeen al zeer heftig bij contact met zeer kleine concentraties aan noten of pinda’s. Omdat pinda’s eigenlijk geen noten zijn, maar peulvruchten, kan het zijn dat iemand die allergisch is voor pinda’s, níet allergisch is voor noten. Andersom kan natuurlijk ook. Iemand die allergisch is voor noten, kan soms wel gewoon pinda’s eten. Bij twijfel moet je altijd je arts raadplegen.

Als je allergisch bent voor noten of pinda’s is het goed om te weten dat er altijd sprake kan zijn van mogelijke sporen van pinda’s en/of noten in de Duyvis producten. Deze sporen door kruisbesmetting worden op de verpakking aangegeven. Om dit te checken kan je verwijzen naar onze allergenenwebsite pepsicoproductchecker.nl.

Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over een product?

Stuur dan de verpakking met inhoud naar onderstaand adres en vermeld in een brief waarom u niet tevreden bent. Vermeld hierbij contactgegevens en waar en wanneer het product is gekocht. Een postzegel is niet nodig.

De betreffende verpakking en inhoud kan worden verstuurd naar:

Duyvis Consumentenservice
Antwoordnummer 2460
3600VB MAARSSEN

Voor vragen is de Duyvis Consumenten Service ook bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-7377426 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00 uur).

Meld je aan voor onze nieuwsbrief