Bladerdeegtaart met Duyvis® dips
- Bereidingswijze 2 uur
- Aantal personen 3
- Type gerechtBorrel, Diner, Dipsaus
Ingrediënten
- 3 plakken bladerdeeg
- 2 rode uien
- 2 el groene en zwarte olijven
- 2 el balsamicoazijn
- 2 el basterdsuiker
- 50 g geitenkaas
- 1 tl tijm
- Peper en zout
- 1 el boter
- Duyvis Bourguignonne dipsaus
- 2,5 el yoghurt of mayo (dip)
- 1 el water
Zo ga je aan de slag
- 1 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de uien in plakjes. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat dit mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen in een pan.
- 2 Zodra het bladerdeeg is ontdooid bind je de bladerdeeg plakken aan elkaar. Vouw een rand van 1-2 cm naar binnen voor een dikke buitenrand.
- 3 Verdeel de inhoud van de pan over het deeg. Snijd de olijven en verdeel samen met de geitenkaas over de taart. Breng op smaak met zout en peper.
- 4 Bak de uientaart 20 minuten in de oven tot het deeg bruin en knapperig is.
- 5 Bereid de Duyvis Bouguignonne dipsaus door te mixen met 2,5 el yoghurt of mayo en 1 el water.
- 6 Serveer met Duyvis Bourguignonne dipsaus.