Bladerdeegtaart met Duyvis® dips

  • Bereidingswijze 2 uur
  • Aantal personen 3
  • Type gerechtBorrel, Diner, Dipsaus
Delen op

Ingrediënten

  • 3 plakken bladerdeeg
  • 2 rode uien
  • 2 el groene en zwarte olijven
  • 2 el balsamicoazijn
  • 2 el basterdsuiker
  • 50 g geitenkaas
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • 1 el boter
  • Duyvis Bourguignonne dipsaus
  • 2,5 el yoghurt of mayo (dip)
  • 1 el water

Zo ga je aan de slag

  • 1 Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de uien in plakjes. Voeg de balsamicoazijn, suiker en tijm toe en laat dit mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen in een pan.
  • 2 Zodra het bladerdeeg is ontdooid bind je de bladerdeeg plakken aan elkaar. Vouw een rand van 1-2 cm naar binnen voor een dikke buitenrand.
  • 3 Verdeel de inhoud van de pan over het deeg. Snijd de olijven en verdeel samen met de geitenkaas over de taart. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bak de uientaart 20 minuten in de oven tot het deeg bruin en knapperig is.
  • 5 Bereid de Duyvis Bouguignonne dipsaus door te mixen met 2,5 el yoghurt of mayo en 1 el water.
  • 6 Serveer met Duyvis Bourguignonne dipsaus.

Gemaakt met:


Meld je aan voor onze nieuwsbrief